K-Citymarket Turtolan yhteyteen avataan tänään sähköautojen pikalatausasema – jo kolmas K-ryhmän uusi latausasema Tampereella

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 11.1.2019 K-ryhmä avaa K-Citymarket Turtolan yhteyteen uuden sähköautojen pikalatausaseman tänään 11. tammikuuta. Sähköautojen latausmahdollisuudet Tampereella ovat nousseet lyhyessä ajassa uudelle tasolle, kun K-ryhmä avaa Tampereelle nyt jo kolmannen uuden latausasemansa. K-Lataus-asema on osa K-ryhmän rakenteilla olevaa valtakunnallista sähköautojen latausverkostoa, johon on lokakuusta alkaen avattu yli 15 uutta pikalatausasemaa.

K-Citymarket Turtolan asiakkaat ovat voineet ladata sähköautonsa tähän asti neljällä peruslatauspisteellä. Uusi latausasema täydentää tarjontaa kahdella pikalatauspisteellä, jotka mahdollistavat entistä nopeamman lataamisen. Latausasema sijaitsee näkyvällä paikalla parkkialueella.

– On hienoa, että K-ryhmä on edelläkävijänä mahdollistamassa suomalaisille ekologisempia liikkumistapoja. Nykyiset latauspisteemme ovat olleet kovassa käytössä, ja ainakin yksi asiakas on jo kertonut vaihtaneensa pelkästään niiden vuoksi ostopaikkaansa. Ekologisuuden rinnalla ei pidä unohtaa ajan merkitystä: kun sähköauton voi ladata sulavasti osana arkea, voimme tarjota asiakkaillemme näinä hektisinä aikoina myös lisää aikaa arkeen, sanoo K-Citymarket Turtolan kauppias Marko Vainikainen.

K-ryhmästä yksi Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista

K-Latauksen valtakunnallinen verkosto kattaa vuoden 2019 lopussa lähes 400 sähköautojen latauspistettä yli 70 latausasemalla muodostaen merkittävän osan koko Suomen latauspisteverkostosta. Rakenteilla oleva verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.

Suurin osa K-ryhmän asiakkaista kokee julkiset latauspisteet kaikkein mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen, ja kauppa koetaan palveluksi, jonka yhteydessä sähköauton lataaminen on ylivoimaisesti luontevinta.

– Täyssähkö- ja hybridiautojen osuus Suomen autokannasta on kasvussa ja ne kiinnostavat autoilijoita yhä enemmän. Epävarmuus latauspaikoista mietityttää vielä suomalaisia, mutta tilanne paranee päivä päivältä. Vuoden 2019 loppuun mennessä rakentuva K-ryhmän latausverkosto täydentää Suomen julkista pikalatausverkostoa jopa yli 50 %, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Latauksen latausasemat tarjoavat asiakkaille kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen. Peruslatauspisteellä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauslaitteista puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.

Latausasemat toimivat K-Lataus-tunnisteella, jonka voi tilata osoitteesta K-Lataus.fi.

 > K-Lataus-verkoston latauspisteet kartalla: K-Lataus.fi

Takaisin ylös