Ilmalämpöpumppukuume nousee – hanki asumismukavuutta K-Raudasta

Kevään lämpimät säät ovat kiihdyttäneet ilmalämpöpumppujen kysyntää. Ilmalämpöpumppu tuo asumismukavuutta, viilentää helteessä ja lämmittää pakkasella. Siitepölykauden pakottaessa pitämään ikkunat suljettuina auttaa ilmalämpöpumppu viilentämään sisätiloja.

Tänä vuonna varhain saapunut kevät on tuonut ilmalämpöpumppukauppaan kuhinaa entistä aiemmin. Myös viime kesän lämpimät säät ovat saaneet miettimään ilmalämpöpumpun hankintaa ja ennakoimaan viilennysapua, jos tänäkin vuonna kesästä tulee helteinen.

”Ilmalämpöpumppuja löytyy K-Raudoissa tällä hetkellä hyvin, mutta yksittäisissä tuotemerkeissä voi olla saatavuuspuutteita. Olemme kuulleet, että ilmalämpöpumpun asentajat ovat jo nyt paikka paikoin kovin työllistettyjä. Jos kevään juhliin haluaa ilmalämpöpumpun, kannattaa olla liikkeellä mahdollisimman pikaisesti”, K-Raudan tuotepäällikkö Mika Sundell vinkkaa.

Asumismukavuutta siitepölykautena

Ilmalämpöpumppu tuo perinteisen viilennyksen muodossa asumismukavuutta myös siitepölykautena. ”Kun siitepölykausi pakottaa pitämään ikkunat suljettuina, auttaa ilmalämpöpumppu viilentämään asuntoa, kun ilmaa ei päästä vaihtamaan ikkunoiden kautta”, Sundell sanoo.

Ilmalämpöpumpun saa lain mukaan asentaa vain siihen valtuutettu asentaja. ”Osana asennustyötä asentaja opastaa ilmalämpöpumpun käyttöön ja kertoo huolto-ohjeet. Asiakkaan vastuulla on pitää ulkoyksikkö puhtaana roskasta ja puhdistaa sisäyksikön karkeasuodatin parin viikon välein”, Sundell kertoo. Ilmalämpöpumppuja ei juuri tarvitse huoltaa, mutta suosituksena on tilata ammattilainen noin viiden vuoden välein puhdistamaan lamellit ja tarkastamaan kylmäaineen määrä.

Ilmalämpöpumpulla saa asumismukavuutta myös vapaa-ajan asuntoon, jossa pumppua voidaan käyttää ylläpitolämmitykseen tai tarpeen mukaan viilennykseen. Lämpötila voidaan säätää uudemmilla ilmalämpöpumpuilla etäohjauksen avulla halutuksi kännykän tai tietokoneen kautta jo ennen kun mökille saavutaan.

Säästöjä sähkölaskuun

Panostaminen energiatehokkaaseen lämmitysjärjestelmään – esimerkiksi ilmalämpöpumppuun – pienentää lämmitysenergian kulutusta ja tuo säästöjä sähkölaskuun. ”Kesän viilennyksen kustannus on noin euron vuorokaudessa, jos ilmalämpöpumppu on päällä koko ajan”, kertoo remonttineuvoja Timo Jokela K-Raudan Remonttineuvonnasta.

K-Rauta lanseerasi syksyllä 2017 maksuttoman Remonttineuvonnan, josta saa apua mihin tahansa kysymykseen remontointiin ja pieniin korjaustöihin liittyen. Lähetä kysymyksesi K-Raudan Remonttineuvontaan lomakkeella https://www.k-rauta.fi/remonttineuvonta tai soita puh. 044 700 1000 (avoinna arkisin klo 8-16)

Vinkkejä ilmalämpöpumpun hankintaan K-Raudan verkkosivuilla

K-Raudan asiantuntijamme vastaa kysymyksiin ilmalämpöpumpuista: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/rakentaminen/kysymyksia-ilmalampopumpuista/

Ilmalämpöpumpulla ja etäohjaimella asumismukavuutta mökille: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/mokki/ilmalampopumpulla-ja-etaohjaimella-asumismukavuutta-mokille/

Ilmalämpöpumppuja myyvien K-Rautojen kautta saat myös ilmalämpöpumpun asennuksen. Ilmalämpöpumpun saa lain mukaan asentaa vain siihen valtuutettu asentaja. Tutustu K-Raudan Asennuspalveluun: https://www.k-rauta.fi/palvelut/asennuspalvelu/


Lisätietoja:

Tuotepäällikkö Mika Sundell, K-Rauta, puh.050 383 4478, mika.sundell@kesko.fi
Viestintäpäällikkö Reetta Hiltunen, K-Rauta, puh. 040 520 9381, reetta.hiltunen@kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös