Suomen nopeimmat sähköautojen IONITY-latausasemat on avattu Lahteen ja Hämeenlinnaan – palvelevat kolmos- ja nelostiellä autoilevia

IONITY ja K-ryhmä ovat avanneet tänään perjantaina 22. marraskuuta Suomen nopeimmat sähköautojen latausasemat Lahden Neste K Kariston ja Hämeenlinnan K-Citymarket Tiiriön pihalle. Jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatauspisteitä tehokkaammat suurteholatauspisteet tarjoavat huippunopeaa latausta kolmos- ja nelostiellä. Yhtä nopea suurteholatausasema löytyy myös Paimiosta, jonne avattiin IONITY-latausasema 31. lokakuuta.

IONITY:n suuteholatausasemat tarjoavat 350 kW:n lataustehon, kun nykyisten pikalaturien teho on noin 50 kW. Parhaimmillaan 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan, mikäli ladattava sähköauto voi hyödyntää koko suurteholatauspisteen lataustehoa.

”IONITY-latausasemat ratkaisevat yhden selkeän tarpeen suomalaisessa julkisessa latausverkostossa: ne tarjoavat nopeinta mahdollista latausta siellä, missä ajetaan pitkiä välimatkoja. Siten ne täydentävät erinomaisesti myös valtakunnallisesti K-kauppojen yhteydessä palvelevaa K-Lataus-verkostoa”, kertoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Markkinoiden tehokkaimmilla latausasemilla on latauspisteet kahdelle sähköautolle kerrallaan, ja latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa jopa kuuteen. IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja.

Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa ja K-Lataus-palvelussa tällä hetkellä 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-palvelussa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

”Kolmen Suomen nopeimman latausaseman myötä IONITY palvelee sähköautoilijoita nyt myös Suomessa. On hienoa, että verkostomme Pohjois-Euroopassa laajenee. Sähköautojen yleistymisen kannalta on olennaista, että julkinen latausverkosto laajenee ja kehittyy – IONITY tekee töitä tämän eteen läpi Euroopan. Yhdessä K-ryhmän kanssa pystymme tarjoamaan suomalaisille sähköautoilijoille heidän ajomatkoilleen sopivat huipputehokkaat latausasemat”, kuvailee IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnoista vastaava johtaja Jan Haugen Ihle.

IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Kaikki Suomen IONITY-latausasemat kuuluvat IONITY:n eurooppalaiseen verkostoon, ja ne täydentävät Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

IONITY on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 175 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä IONITY:n kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

 

Lisätietoja:

www.ionity.eu
www.k-lataus.fi

K-ryhmä, Heikki Ahdekivi, autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja, heikki.ahdekivi@kesko.fi, puh. 050 523 5868
K-ryhmän viestintä (päivystys arkisin 8-16), viestinta@kesko.fi, puh. 010 535 0200
IONITY, Jan Haugen Ihle, Head of Northern Europe, jan.ihle@ionity.eu, + 47 907 45 215
IONITY, Paul Entwistle, Head of Public Relations, press@ionity.eu, + 49 89 41 41 785 90

Takaisin ylös