Lapset eivät saa jäädä ilman tarinoita – K-Rauta-kauppias Sirpa Kaalikoski kerää kirjalahjoituksia lähikoulun kirjastoon

K-Rauta-kauppias Sirpa Kaalikosken lähikoulun oppilaat Päijät-Hämeen Kärkölässä siirtyivät väistötiloihin koulun sisäilmaongelmien vuoksi, mutta koulukirjastoa ei pystytty ottamaan mukaan. Kirjoja rakastava kauppias ja hänen yrittäjäystävänsä päättivät kerätä oppilaille uudet kirjastokirjat ja haastaa asukkaita lahjoittamaan kirjoja koululle.

Kauppias keräsi kirjoja kustantajilta, ja asiakkaat saivat ostaa kirjoja koulun oppilaille K-Rauta Järvelän kirjahyllystä. Kauppaan on myös voinut tuoda kirjoja vietäväksi koululle. Keräys onnistui hyvin, ja oppilaat saivat ensimmäisen erän kirjoja tammikuussa 2018. Hanke jatkuu edelleen. Syksyllä 2019 uuteen kouluun lahjoitetaan taas uudet kirjat.

”Kun minulle tultiin kertomaan, että alakoululaiset ovat jääneet parakkikouluun ilman koulukirjastoa, päätin heti olla mukana korjaamassa tätä tilannetta - eihän lapsia voi jättää ilman tarinoita. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että pienestä, loistavasta ideasta saadaan yhdessä tekemällä jotain paljon suurempaa”, Sirpa Kaalikoski sanoo.

Katso video kirjalahjoituksista alta tai  K-Ryhmän Facebookista.

Takaisin ylös