K-Market Rukankylä kannustaa talvilomamatkailijoita kasvissyöntiin talvien säilymisen puolesta

Protect Our Winters Finland ja WWF kannustavat hiihtolomalaisia kokeilemaan ilmastoystävällistä kasvisruokaa Pelastetaan talvet -kampanjassa. K-Market Rukankylä rooli kampanjassa on merkittävä sen jakaessa asiakkailleen ilmastoystävällisiä yhden euron kasvisruokakasseja.

Pelastetaan talvet -kampanja tarjoaa Rukalla hiihtolomaansa viettäville helpon tavan kokeilla kasvisruokaa ja tehdä ilmastoteko omalla lautasellaan. K-Market Rukankylästä voi ostaa hiihtolomien ajan 19.2.–9.3. talviystävällisen ruokakassin vain yhdellä eurolla. Kassi sisältää Kaslinkin ja Jalotofun tarjoamat ainekset ja reseptin herkulliseen kasvisruoka-ateriaan neljälle henkilölle.

– Kiinnostusta asiaan selvästi on, sillä kampanja on lähtenyt hyvin käyntiin. Pelastetaan talvet -kasseja myytiin lähes sata jo ensimmäisten päivien aikana, kertoo K-Market Rukankylän kauppias Tero Mourujärvi.

Ruoka on tärkeässä osassa talvien pelastamisessa, sillä se muodostaa noin 20 % ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä.

– Olemme mielellämme mukana levittämässä talviystävällisen ruoan sanomaa. Tarkoituksena luonnollisesti ei ole yrittää riistää ihmisiltä lempiherkkujaan, vaan ehdottaa tätäkin vaihtoehtoa, jossa ruoka voi olla maukasta, terveellistä ja samalla vielä ympäristöä vähemmän kuormittavaa, jatkaa Mourujärvi.

Vilkas sesonki takaa kampanjan näkyvyyden

– Viime talvena kannustimme laskettelukeskuksia ja talviurheilun ystäviä vaihtamaan uusiutuvaan energiaan. Tänä vuonna keskitymme kasvispainotteisemman ruokavalion puolesta puhumiseen. Kampanja jalkautui Rukalle, jossa vahvoina kumppaneina ovat K-Market Rukankylä sekä Rukan hiihtokeskus, kertoo Protect Our Winters Finland ry:n puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

– Oli mahtava huomata miten K-Market Rukankylän kauppias Tero Mourujärvi otti innostuneena vastaan idean ruoan ilmastovaikutuksiin keskittyvästä kampanjasta. Arvostan suuresti, että vuoden kiireisimmistä viikoista huolimatta, hän näki kampanjan viestin niin tärkeänä, että on valmis antamaan sille pienestä kaupastaan tiloja, jatkaa Kaskeala.

Kasviskokemukset someen

Kampanjassa on mukana myös suomalaisia eturivin talviurheilijoita, jotka kertovat omista ruokailuvalinnoistaan henkilökohtaisilla some-tileillään. Kampanjassa kannustetaan lisäksi jakamaan innostavia kokemuksia omista kasvisruokahetkistä somessa #pelastetaantalvet-hashtagillä.

– Ruokavalion muuttaminen kasvispainotteisemmaksi on helppo, herkullinen ja vaikuttava tapa osallistua talvien pelastamistalkoisiin. Pienetkin askeleet kohti ilmastoystävällisempää ruokavaliota ovat tärkeitä. Kasvisten lisääminen ruokavalioon on vastuullinen teko lumisten talvien puolesta, summaa Kaskeala.

Lue lisää kampanjan kokemuksista ja etenemisestä POW:n sivuilta:
http://www.protectourwinters.fi/tamahan-paras-tapa-kun-kiireisille-ihmisille-sanotaan-vain-etta-teeppa-tama-ruokakampanja-polkaistiin-kaytiin-rukalla/

Takaisin ylös