Suomen Parhaat HeVi-kaupat 2017 on valittu – voitto kahdelle K-ruokakaupalle

Suomen Parhaat HeVi-kaupat 2017 on valittu. Kuuden finalistin joukosta K-ruokakaupat saivat kaksoisvoiton. Hypermarketien sarjassa voiton vei K-citymarket Helsinki Itäkeskus ja market-sarjan paras oli helsinkiläinen S-market Bulevardi. Suomen Parhaaksi LuomuHeVi-kaupaksi 2017 valittiin K-supermarket Kasarmi Helsingistä.

Palkintogaalassa palkinnot vastaanotti kaupan hevi-osastoista vastaavat. Kuvissa K-Citymarketin Itäkeskuksen Natalia Chornikova ja Rami Sopanen (vas.) ja K-Citymarket Kaakkurin Mervi Pankinaho ja Sanna Tienhaara (oik.).

Vuoden Paras HeVi-kauppa on ammattilehti Puutarha-Sanomien kilpailu, joka järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Luomu oli toista kertaa mukana mittelössä. Kilpailulla halutaan muistuttaa, että laadukas hedelmä- ja vihannesosasto on keskeinen vetovoimatekijä koko kaupalle.

HeVi-kauppakilpailun finaalissa oli kuusi kauppaa, joista yleisö sai videoiden perusteella äänestää parasta. Lopullisen valinnan tekivät Puutarha-Sanomien ja Pro Luomun asiantuntijaraadit. Kilpailun voittajat julkistettiin 18.1. pidetyssä Hevi-Gaalassa.

Voittajakauppojen lisäksi luomuhevin eteen tehdystä työstä palkittiin kunniamaininnalla oululainen K-Citymarket Kaakkuri ja S-market Siilinjärvi.

Osaava henkilökunta varmistaa laadun

Hedelmä- ja vihannesosastoa pidetään ruokakaupan tärkeimpänä, sillä asiakkaat valitsevat usein ostospaikkansa hevi-osaston perusteella. Hyvin hoidetulla hevi-osasolla hedelmät, vihannekset, marjat ja peruna ovat laadukkaita, tuoreita ja ne ovat hyvin esillä.

– Houkuttelevat hevi-osastot lisäävät kasvisten kulutusta. Kasvisten tuotantoketju viljelijästä kaupan henkilökuntaan saakka tekee siten kansanterveydellisesti tärkeää työtä, painottaa Puutarha-Sanomien päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Kaikissa finaaliin valituissa kaupoissa työskenteli ammattitaitoinen henkilökunta, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvisten laadun eteen. K-ruokakaupoista voittajakauppojen hevi-vastaavat olivat K-citymarket Helsinki Itäkeskuksessa Natalia Chornikova ja K-supermarket Kasarmissa Kirsti Ojala sekä kauppias Anne Saarinen. Kunniamaininnan saaneen oululaisen K-Citymarket Kaakkurin hevi-osastosta vastaa Jaana Elovuoma.

K-supermarket Kasarmin kauppias Pasi Saarinen kertoo houkuttelevan hevi-osaston ylläpidon vaativan paljon työtä ja osaamista. Pienemmissä kuvissa K-Citymarket Itäkeskuksen hevi-osastoa.K-supermarket Kasarmin kauppias Pasi Saarinen kertoo houkuttelevan hevi-osaston ylläpidon vaativan paljon työtä ja osaamista. Pienemmissä kuvissa K-Citymarket Itäkeskuksen hevi-osastoa.

Työ luomuhevin hyväksi näkyy myynnissä

Suomen Parhaaksi Luomu HeVi -kaupaksi 2017 valittu K-supermarket Kasarmi erottui edukseen luomuhedelmien ja -vihannesten erinomaisen valikoiman, moitteettoman laadun sekä tuotteiden hyvän esillepanon ansiosta.

Lisäksi raati arvosti K-supermarket Kasarmin hevi-osastolla tehtävää luomukampanjointia ja asiakkaille tarjolla olevaa informaatiota luomusta. Vaikutuksen teki myös hävikin ja myynnin tarkka seuranta, mikä näkyy tulospuolella: luomuhevin hävikki on vähäistä mutta osuus hevin kokonaismyynnistä suuri.

Kunniamaininnan saaneet kaupat ovat niin ikään tehneet hyvää työtä luomun eteen. Oululaisessa K-Citymarket Kaakkurissa luomutuotteet on sijoitettu kaupan hevi-osastolla tasavertaisesti tavanomaisten tuotteiden rinnalle. Osastolla on hyvä valikoima myös paikallista luomuheviä.

Pro Luomun toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila toteaa, että parhaan luomu HeVi ‑kaupan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että luomu on osa nykypäivän hevi-osastoa.

– Hedelmät ja vihannekset ovat Suomen myydyin luomutuoteryhmä, ja niiden kulutuksen arvioidaan kasvavan voimakkaasti myös jatkossa. Kauppojen kannattaa ehdottomasti tarttua tähän ja tarjota kuluttajille sitä mitä he haluavat: maukkaita ja laadukkaita luomutuotteita, jotka on laitettu houkuttelevasti esille, hän sanoo.

Takaisin ylös