Niksien maasta tuli ilmiö – kaikkien aikojen niksin etsintä jatkuu

K-ryhmän yhteinen Suomi 100 -hanke etenee hyvässä vedossa kohti kesää. Kaikkien aikojen niksin ja niksauttajan etsintä on edennyt kolmannelle karsintakierrokselle ja jo ilmiöksi muodostunut oranssi niksibussi jatkaa kulkuaan yhä uusille paikkakunnille. Kaikkien aikojen niksi ja niksauttaja julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2017, ja voittaja palkitaan 10 000 euron K-lahjakortilla.

Niksibussin kahjoon arkeen voi tutustua K-ryhmän Instagram-tilillä.

"Halusimme juhlistaa satavuotiasta Suomea erilaisella tavalla. Suomalaisten kekseliäisyyttä ja luovaa hulluutta juhlistava hyvän mielen kampanja jatkaa hyvässä vedossa kohti kesää. On ollut ilo nähdä, kuinka kaikkien tuntemat niksit ovat taas palanneet puheenaiheeksi turuilla, toreilla ja kahvipöydissä", iloitsee projektin vetäjä Hanne Kataja.

Suomea halkova oranssi niksibussi on ehtinyt kevään aikana vierailla lähes 70 K-Citymarketin ja K-Raudan edustalla lähes 50 eri paikkakunnalla. Niksien historiaan ja suosituimpiin niksivälineisiin on niksibussissa käynyt tutustumassa pian jo viisinumeroinen määrä uteliaita silmäpareja. Suurimmat yleisöryntäykset on toistaiseksi nähty Jämsän ja Kajaanin K-Citymarketeissa, joiden edustalla niksibussiin kävi tutustumassa sadoittain uteliaita.

"Kannattaa seurata niksibussin kiertueaikataulua ja vinkata bussista sukulaisilla ja ystäville. Bussi on tänään Kankaanpäässä, mistä matka jatkuu Poriin ja Raumalle", Hanne kertoo.

Räiskymätön pillimehu räjäytti somen

Hulvattomat niksivideot ovat hauskuttaneet somekansaa helmikuusta lähtien. Suosituimpia niksivideoita ovat olleet esimerkiksi #036 Pulloreiskat, #002 Viilennystä kesäkuumuuteen, #016 Tuubi tyhjäksi, #015 Karkkimurskain sekä #019 Kellojen siirtely. Yllättäväksi some-hitiksi on viime viikkoina noussut myös #058 Räiskymätön pillimehu (katso kaikki niksivideot täältä​).

Finaaliin on toistaiseksi selvinnyt neljä niksiä.

Näin kisa etenee

Kaikkien aikojen niksin etsintä on edennyt kolmannelle karsintakierrokselle. Toistaiseksi julkaistut ja finaaliin selvinneet niksivideot löytyvät kilpailusivuilta osoitteesta www.niksienmaa.fi. Jokaiselta kierrokselta finaaliin etenee yksi yleisön äänestämä video ja yksi raadin suosikki. 

Ensimmäiseltä kierrokselta finaaliin etenivät yleisön suosikkina karjaalaisen Iirin Käsinpesukone-niksi ja raadin suosikkina jyväskyläläisen Sinin Tuubi tyhjäksi -niksi. Toiselta kierrokselta finaaliin selviytyi yleisön suosikkina joensuulaisen Juuson Kattilasilitysrauta-niksi ja raadin valintana seinäjokelaisen Helin Kumisaapasjalkakylpy-niksi.

Kaikkien aikojen niksi ja niksauttaja palkitaan 10 000 € K-lahjakortilla Pirkan päivänä 1.9.2017.

Lue lisää:
> K-ryhmä juhlistaa satavuotiasta Suomea nikseillä
> Niksienmaa.fi
> Facebook.com/NiksiPirkka
> Instagram.com/Kryhma

Takaisin ylös