Lähiruokatreffit yhdistävät lähi- ja pientuottajat ja K-ruokakauppiaat

K-ryhmä on yhdessä Ruokatieto Ry:n kanssa yhdistänyt jo neljän vuoden ajan lähi- ja pientuottajat sekä K-ruokakauppiaat Lähiruokatreffeillä. Tapahtumissa tavoitteena on sekä verkostoitua että parantaa paikallisten tuotteiden tarjontaa alueen K-ruokakaupoissa. Lähiruokatreffeillä on solmittu satoja kumppanuuksia K ruokakauppiaiden ja pientuottajien välillä.

K-ryhmän tavoitteena on Suomi 100 -juhlavuonna edistää lähiruoan myyntiä. Lähiruokatreffeillä tuottajat pääsevät esittelemään tuotteitaan usealle K-ruokakauppiaalle yhdellä kertaa, ja samalla myös keskustelemaan ja sparrailemaan mm. tuotteidensa pakkaus-, esillepano- tai logistiikkaratkaisuista K-ryhmän edustajien kanssa. K‑ruokakauppiaille tilaisuudet antavat osviittaa paikallisesta lähiruokatarjonnasta ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista.

– Neljän toimintavuoden aikana Lähiruokatreffit-konsepti on ollut todellinen menestystarina, joka on vakiinnuttanut paikkansa jokakesäisenä verkostoitumistapahtumana lähiruokatoimijoiden ja K-ruokakauppiaiden keskuudessa, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

– Tapahtuman palautekyselyihin vastanneista noin 90 prosentilla on syntynyt uusia kumppanuuksia Lähiruokatreffeillä, eli uutta paikallistason liiketoimintaa on synnytetty jo runsaasti, jatkaa Jäske.

Vastuu paikallisesta elinkeinosta

K-ryhmälle paikalliset tuotteet ovat tapa kantaa vastuuta elinkeinosta, työpaikoista ja kulttuurista. Lähiruoan tarjoaminen on K-ruokakauppiaille sekä asiakkaiden palvelemista että vastuullista liiketoimintaa. Paikallisten ja suomalaisten tuotteiden tarjonnan lisääminen hyödyttää niin asiakkaita, lähituottajia kuin kauppiaitakin.

– Asiakkaat ympäri Suomen haluavat yhä useammin ostaa suomalaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Tämä trendi edistää myös pienempien lähituottajien tuotteiden pääsyä kaupan hyllylle, sanoo Jäske.

K-ryhmä tekee Suomi 100 -juhlavuoden hengessä yhteistyötä myös satavuotiaan MTK:n kanssa. K-ryhmä osallistuu MTK100 -hankkeeseen, jonka kattoteema on ”Yhteisiä kasvutarinoita”. K-ryhmä julkaisee kesän aikana teemaan liittyviä tarinoita lähiruokatuottajien ja K-ruokakauppiaiden onnistumisista.

Tänä vuonna Lähiruokatreffit kuudella paikkakunnalla

Lähiruokatreffit järjestetään tänä vuonna kuudella paikkakunnalla seuraavasti:

9.5 Turku, Forum Marinum, Linnankatu 72, 20100 Turku
23.5 Vaasa, Cumulus Resort Tropiclandia, Lemmenpolku 3, 65170 Vaasa
13.6 Lahti, Lahden Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
8.8 Kuopio, Scandic Kuopio, Satamakatu 1, 70100 Kuopio
23.8 Rovaniemi, Cumulus Resort Pohjanhovi, Pohjanpuistikko 2, 96200 Rovaniemi
29.8 Lappeenranta, Scandic Patria, Kauppakatu 21, 53100 Lappeenranta

Tapahtumat ovat yleisöltä suljettuja, mutta median edustajat ovat tilaisuuksiin lämpimästi tervetulleita haastattelemaan pientuottajia, K-ruokakauppiaita sekä K-ryhmän edustajia.

Lisätietoa tapahtumasta voit kysyä vastuullisuuspäällikkö Timo Jäskeltä, p. 050 529 2028.

Takaisin ylös