Kyläkauppapäivää vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa

Lauantaina 10.6.2017 vietettiin valtakunnallista Kyläkauppapäivää. Mukana Kyläkauppapäivässä olivat kaikki Suomen K-Marketit, ja moni K-Market täyttyikin aurinkoisena päivänä iloisesta markkinatunnelmasta ja yhteisöllisistä hyväntekeväisyystempauksista. Katso alta kuvakooste Kyläkauppapäivästä eri puolilla Suomea.

(Pääkuva: Vanessa Riki / K-Market Itä-Pakila)

K-Market-ketju ulottuu Hangosta Nuorgamiin ja on lukumäärältään ylivoimaisesti Suomen suurin kauppaketju. K-kaupat tarjoavat monia arkea helpottavia lähipalveluita, kuten paketti- ja postipalveluita ja mahdollisuuden nostaa käteistä rahaa. Kauppa on monelle myös arjen tärkeä kohtaamispaikka.

"Moderni kyläkauppa voi löytyä myös kaupungin keskeltä. K-Market pitää paikkakunnat ja kaupunginosat elinvoimaisina tarjoamalla asiakkaiden toiveita vastaavan valikoiman, työllistämällä nuoria ja tukemalla paikallisia lähituottajia ja yrittäjiä", sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

Lähipalveluiden merkityksestä muistuttavan Kyläkauppapäivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset. Kyläkauppapäivä järjestettiin nykymuodossaan nyt kuudetta kertaa.

K-Market Iso-Kappa, Helsinki

Kannelmäkeläisen K-Market Iso-Kapan kauppias Tommi Kaipainen tervehtii asiakkaita Kyläkauppapäivänä. Iso-Kappa viihdytti asiakkaitaan muun muassa pomppulinnalla ja HJK:n juniorien grillamalla makkaralla. (Kuva: Vanessa Riki)

K-Market Lahela, Tuusula

Tuusulassa K-Market Lahela täyttyi Kyläkauppapäivänä iloisesta hulinasta. Sää suosi ja tarjolla oli muun muassa muikkuja Puruvedeltä, joita kehuttiin paremmiksi kuin Kauppatorilla. "Keräsimme myös tuotteita Tuusulan Brother Christmasille, jonka kautta tuotteet menevät lapsiperheille ja vanhuksille. Minä laitoin pohjat ja asiakkaat olivat todella anteliaita. Saimme yhdessä pienenä kylänä paljon aikaiseksi", K-kauppias Sari Karinkanta kertoo.

K-Market Loukinainen, Lieto
 

Liedossa ja Halisissa kolmea K-Marketia luotsaavat Lasse ja Kaisa Anttila järjestivät toimintaa Loukinaisten ja Ilmaristen K-Marketeissa. "Vilskettä riitti! Loukinaisissa lapset olivat innoissaan hevosajelusta, Carlo Carvazo -pellestä, kasvomaalauksesta sekä halikoirista. Aikuiset kokoontuivat vaihtamaan kuulumisia kahvittelun lomassa ja tekemään kirpputorilöytöjä. Sisällä kaupassa päästiin myös maistelemaan lähipuutarhan Deli Verde -salaatteja sekä Bornemannin mehustamon omenalimonadia ja -mehua", Kaisa Anttila kertoo.

K-Market Taateli, Tarvasjoki

Tarvasjoella K-Market Taatelissa ohjelmaan kuuluivat perinteiset kahvi- ja munkkikahvit sekä kasvomaalausta. "Lahjoitimme myös kirjaston ylijäämäkirjoja kesälukemiseksi asiakkaille. Tarvasjoen oma yhtye loi soitollaan kesäistä fiilistä ja aurinko porotti koko päivän", kauppias Jukka Juhajoki kuvailee.

K-Market Savitaipale

 

"Tunnelma Savitaipaleella oli rennonletkeä. Kirkonkylän Martat olivat tarjoilemassa kahvia, jota meni päivän aikana nelisensataa kuppia. Pelastuslaitos esitteli kaupan pihalla kalustoaan ja kauppiaskin pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu istahtaa paloauton rattiin", K-Market Savitaipaleen kauppias Saija Kiiski kertaa iloisen päivän tunnelmia.

K-Market Karhitie, Hämeenlinna

Myös Hämeenlinnassa K-Market Karhitiellä Kyläkauppapäivä oli onnistunut. Kahvin ohella asiakkaille tarjoiltiin paikallisen marjatilan tuottamaa mehua ja aitoa lähipullaa. Päivään kuului myös muun muassa kilpaileminen hevosenkengän heitossa, joka kauppias Kimmo Itäahon mukaan osoittautui erittäin haastavaksi. "Keräsimme myös asiakkailta lahjoituksia läheiselle saattohoitokodille, ja keräyksemme tuotti kolme kassillista tavaraa. Kaksi kasseista kertyi asiakkailta ja yhden keräsin kaupalta. Saimme paljon palautetta siitä, kuinka olemme jo aiemminkin virkistäneet aluetta tempauksillamme", Kimmo sanoo.

Takaisin ylös