K-ryhmän, L&T:n ja Karisman yhteinen vaatekeräyskokeilu reippaasti käyntiin

Merkkimekko on jäänyt väärän kokoiseksi, nuorimmainen kasvoi ulos housuistaan ja puolison lempiverkkarit ovat tulleet tiensä päähän? Lahden Kauppakeskus Karismaan on perustettu vaatekeräyspiste, jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Keräyskokeilun toteuttavat yhdessä kauppakeskuksen kanssa K-ryhmä ja Lassila & Tikanoja.

Keräykseen tuodut vaatteet sekä muut tekstiilit toimitetaan Euroopassa toimivalle kumppanille, joka käsittelee sekä hyödyntää materiaalit. Tekstiilit menevät uudelleenkäyttöön tai materiaaliksi valmistavaan teollisuuteen. Keräykseen otetaan vastaan ehjiä, puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä sekä kodintekstiilejä. Tekstiilit tulee pakata muovikasseihin, sulkea tiukasti ja jättää keräyslaatikkoon.

Keräystuotot paikalliseen hyväntekeväisyyteen

Keräyksessä on mukana myös Pelastakaa Lapset Ry:n Eväitä Elämälle -ohjelma, jonka kanssa K-ryhmä tekee hyväntekeväisyysyhteistyötä myös pullonpalautusarpajaisiin liittyvässä vastuullisuushankkeessa. Tekstiileistä saatu tuotto päätyy paikalliselle Lahden seudun syrjäytymisvaarassa olevien perheiden lasten koulunkäynnin sekä harrastustoiminnan tukemiseen.

L&T:n roolina hankkeessa on hoitaa tekstiilien kuljetukset yhteistyökumppanille Eurooppaan. K-ryhmä ja Karisma tarjoavat keräykselle puitteet kauppakeskuksessa.

Ensimmäinen viikko täytti käräyspisteen

Vaatekeräys on toiminut nyt kuukauden ajan ja ensimmäinen toimintakuukausi on kerännyt tekstiilejä hyvin keräyspisteeseen. Todellinen ruuhka saavutettiin jo ensimmäisten avausviikkojen aikana vuoden alussa, kun kauppakeskuksen asiakkaat innostuivat vaatekierrätysmahdollisuudesta.

- Olemme huomanneet, että vaatekeräyspisteille on tilausta. Valveutuneet kuluttajat osaavat kysyä oikeaoppisen vaatteiden kierrätyksen perään. Haluamme vastata kysyntään ja on hienoa, että voimme tehdä sillä hyväntekeväisyyttä yhdessä K-ryhmän ja Karisman kanssa, kertoo L&T:n liiketoimintapäällikkö Sanna Peltola.

- K-ryhmän tavoitteena on kehittää kuluttajalle kiertotaloutta tukevia tuotteita ja palveluja. Karisman uudessa vaatekeräyspisteessä kuluttajat voivat helposti edistää kiertotaloutta laittamalla käytetyt vaatteet kiertoon ja osallistua paikallisten syrjäytymisvaarassa olevien lasten sekä nuorten tukemiseen, kommentoi K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Takaisin ylös