Kumisaappaat jalkaan ja kädet saveen

On varmaankin turvallista sanoa, että kala on tavalla tai toisella useimpien suomalaisten sydäntä lähellä – puhuttiin sitten kalan avainroolista lautasillamme, erityisestä luontosuhteestamme tai niistä 1,4 miljoonasta ihmisestä, jotka maassamme harrastavat kalastusta.

K-ruokakauppiasyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Markus Ranne: 
Moni meistä ottaa kalan itsestäänselvyytenä. Totuus kuitenkin on, että Suomen vaelluskalojen asema on erittäin tukala, ja esimerkiksi meritaimen on jopa uhanalaisempi kuin saimaannorppa. Samalla kalaa syödään Suomessa entistä monipuolisemmin, ja erityisesti lähikalan suosion kasvu näkyy K-ruokakaupoissa. Meille on tärkeää pitää huolta tästä koko ketjusta alusta loppuun. Olemme K-ryhmässä tehneet jo aiemmin paljon työtä kestävien kalakantojen puolesta, mutta pian työmme nousee uudelle tasolle, kun lähdemme yhdessä WWF:n kanssa poistamaan kalojen kutuesteitä ja elvyttämään uhanalaisia vaelluskalakantojamme. K-kauppiaille yhteistyö on uudenlainen mahdollisuus päästä aktivoimaan paikallisia ihmisiä ja elvyttämään omaa lähiympäristöä ja luontoa. On mahtavaa, että tässä yhteistyössä keskitytään juuri niihin pieniin jokiin ja puroihin, joita meidän kaikkien lähiympäristöstä taatusti löytyy.

 

 

K-ruokakauppiasyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Markus Ranne

Maailman vastuullisimmassa kaupan alan yrityksessä kauppiaan kädenjäljen täytyy ulottua kauas kaupan seinien ulkopuolelle, koko yhteisöön. Jos se joskus tarkoittaa sitä, että saamme laittaa kumisaappaat jalkaan ja kädet saveen, teemme sen hymyillen.

Takaisin ylös