K-ryhmä mukana Nuku rauhassa -tapahtumissa

K-ryhmä on toiminut keväällä käynnistyneen Nuku rauhassa -kampanjan päätukijana. Maanpuolustuksen Tuki ry:n koordinoimaa Nuku rauhassa -kampanjaa ovat toteuttaneet vapaaehtoiset maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöt, veteraanijärjestöt ja lukuisat eri viranomaiset.

Tunnelmia Nuku rauhassa -tilaisuuksista Turusta, Oulusta ja Helsingistä. Helsingin tapahtumassa puhumassa mm. Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Nuku rauhassa -kampanja koostui 10 kokonaisturvallisuustapahtumasta eri puolilla Suomea, asiantuntijaseminaareista sekä viestintäkampanjasta. Kampanja huipentui Helsingin Kansalaistorilla järjestettyyn päätapahtumaan elokuussa. Nuku rauhassa -päätapahtuman kutsuvierastilaisuus järjestettiin Finlandia-talolla.

Tilaisuudessa hankkeen päätukijan tervehdyksen esitti pääjohtaja Mikko Helander. Hän kertoi, kuinka K-kauppiaat henkilökuntineen ja keskolaiset ovat vuosikymmenestä toiseen, sukupolvi vuorollaan, olleet vahvasti mukana muiden rinnalla rakentamassa Suomea ja puolustamassa meille tärkeitä arvoja ja päämääriä. Puheessaan Helander myös osoitti kiitoksensa ja kunnioituksensa sotiemme veteraaneille ja Suomea rakentaneille sukupolville.

K-ryhmä oli mukana viidessä eri tapahtumassa eri puolilla Suomea. Tapahtumissa oli erilaisia toimintanäytöksiä, vapaaehtoistoiminnan esittelyjä, pelastuslaitoksen ja puolustusvoimien kalustoesittelyjä sekä konsertteja. K-teltalla sai kokeilla oman K-selviytymispakkauksen kasaamista erilaisista Pirkka-tuotteista ”palikkaleikin” tapaan. Kävijät joutuivat pohtimaan, millaisia tuotteita olisi hyvä olla joka kodissa erilaisten poikkeustilanteiden varalta. Lapset ja nuoret ottivat haasteen innolla vastaan, mutta myös aikuisten kanssa käytiin paljon hyviä keskusteluja varautumisesta.

”Kysyimme myös, mitä turvallinen arki kävijöille merkitsee. Monissa vastauksissa esiin nousivat koti ja perhe, turvallinen ruoka ja että saa kulkea rauhassa. Tärkeitä perusasioita meille kaikille”, toteaa talousviestintäjohtaja Riikka Toivonen.

”Samalla haluan lämpimästi kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita K-ryhmäläisiä, jotka olivat mukana toteuttamassa eri tapahtumia”, hän lisää.

Takaisin ylös