K-Raudan ja Rautian vanhoista työvaatteista yli 10 tonnia kierrätysmateriaalia

Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys ja haluaa omalta osaltaan edistää kiertotaloutta. Tarpeettomaksi jääneet vaatteet prosessoitiin massaksi jota voidaan hyödyntää esimerkiksi autoteollisuuden tarpeisiin.

K-rauta ja Rautia muodostivat viime keväänä uuden yhteisen K-Rauta-ketjun ja samalla ketjun brändi-ilmettä muutettiin. Imatran K-Rauta Rautapertin työntekijältä lähteneestä ideasta vanhat tarpeettomaksi jääneet työvaatteet, liput ja muut tekstiilit kerättiin keskitetysti 140 kaupasta yhteen kierrätystä varten. K-ryhmän kumppani L&T toimitti 10,5 tonnia käytettyjä tekstiilejä kierrätyslaitokseen Saksaan.

”Vaatteiden kierrätys on noussut viime vuosina todella suureksi puheenaiheeksi ja se on hyvin konkreettinen esimerkki siitä mitä kiertotalous on. Käytännössä kierrätys tapahtuu niin, että kierrätyslaitoksessa nämä vanhat tekstiilit revitään teollisessa prosessissa kierrätyskuiduksi, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi autoteollisuuden tarpeissa”, Ympäristöpalveluiden asiakkuuspäällikkö Erkki Hilden L&T:ltä kertoo.

”Tuntuu tosi hyvältä, että saadaan tarpeettomat vaatteet hyötykäyttöön. Tulee hyvä mieli, idean keksinyt myymäläpäällikkö Riitta Ilvonen Imatran K-Rauta Rautapertistä sanoo.

K-ryhmä aikoo jatkaa hyväksi havaittua vaatteiden kierrätyksen mallia tulevat hyödyntämään myös sadat K-ruokakaupat.

Takaisin ylös