Jyväskylän Äijälään ja Helsingin Kalasatamaan avataan torstaina uudet K-Marketit

K-Market Äijälää ja K-Market Sörnäistenniemeä erottaa 230 kilometrin välimatka. Yhtäläisyyksiäkin löytyy, sillä molemmista kaupoista lähdetään kehittämään moderneja kyläkauppoja, joiden valikoima perustuu asiakkaiden toiveisiin.

K-Market Äijälän kauppiaat Henri ja Reetta Puromäki ovat innoissaan ennen avausta. Uusi lähikauppa sijaitsee Äijälänrannan asuntomessualueen ja Viherlandian läheisyydessä.

"Olemme saaneet asiakkailtamme jo etukäteen kymmeniä tuotetoiveita, ja iloksemme olemme pystyneet toteuttamaan niistä jokaisen. Äijälässä vallitsee hyvä henki ja tavoitteenamme on tuoda tähän hyvään henkeen vielä kirsikka kakun päälle. Kaupastamme tulee alueella myös ihmisten kohtaamispaikka", syksyyn mennessä yhteensä viittä K-Marketia Jyväskylässä luotsaavat Puromäet sanovat.

K-Market Äijälän valikoimassa huomioidaan vahvasti myös läheisen Viherlandian kesäiset asiakkaat sekä Jyväsjärven rantojen ulkoilureitit, jotka täyttyvät etenkin hyvällä säällä lenkkeilijöistä ja ulkoilevista perheistä.

"Meillä on erinomainen paistoleipäpuoli sekä hyvä valikoima herätteellisiä, helposti mukaan napattavia take away -tuotteita. Valikoimistamme löytyy myös paikallistuottajien tuotteita", Puromäet kertovat.Kalasataman oma kyläkauppa

Samaan aikaan 230 kilometriä etelämpänä, Helsingin Kalasatamassa ovensa avaa K-Market Sörnäistenniemi. Entinen Siwa on uusiutunut mittavassa remontissa lattiasta kattoon ja saanut samalla yli 130 neliötä lisää tilaa.

Kauppias Esa Kukkonen aikoo panostaa kaupan valikoimissa erityisesti leipään, hedelmiin ja vihanneksiin, vegetuotteisiin ja gluteenittomiin tuotteisiin. Kaupasta löytyy myös laadukas panimo-osasto, sillä pienpanimo-oluet kiinnostavat Kalasatamassa.

"Avauksen jälkeen pääsemme yhdessä asiakkaidemme kanssa toden teolla kehittämään kaupan valikoimia. Alueella arvostetaan terveellisiä ja laadukkaita elintarvikkeita. Kaupasta tulee alueen tuorein ja runsain lähikauppa, oikea Kalasataman oma kyläkauppa", Esa Kukkonen lupaa.

Esa lähettää terveiset Jyväskylään. "Tsemppiä sinne 230 kilometrin päähän. Meillä on täällä hyvä pöhinä päällä ja kuulen mielelläni kuulumisia myös sieltä päin", Esa sanoo.

"Iloiset tsemppiterveiset myös Kalasatamaan ja onnea uuden kaupan avaukseen", huikkaavat K-Market Äijälän Henri ja Reetta Puromäki.

Torstaina 11. toukokuuta klo 10 avataan:

Takaisin ylös