SDG:t tutuiksi K-ryhmän joulukalenterin avulla

Tämän joulun alla Keskon intrassa, Keskonetissä, on availtu ennennäkemättömiä joulukalenteriluukkuja. Keskolaiset ovat tutustuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin suuren suosion saaneella, yhteisöllisellä tavalla. Joka työpäivä yksi keskolainen on kertonut videotervehdyksellä muille siitä, miten Kesko edistää päivän YK:n kestävän kehityksen tavoitetta vastuullisuustyössään.

Kesko julkaisi marraskuun lopussa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Kesko -sivuston. Kesko on sitoutunut tukemaan toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals, SDGs). Sivustolla kerrotaan, miten Kesko edistää kaikkia 17 tavoitetta käytännössä.

Miten sitten saadaan kiireiset ihmiset tutustumaan sivustoon? Tätä mietittiin konsernin yhteiskuntavastuu -yksikössä marraskuussa, kun sivuston sisältö alkoi valmistua.

"Yhteiskuntavastuun asiantuntijamme Sohvi Vähämaa ja Minna Saari saivat silloin loistoidean. Joulukuussa on ennen jouluaattoa yhtä vaille saman verran työpäiviä kuin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita eli 17. Tehdään intraan joulukalenteri, jossa avataan joka päivä yksi luukku eli SDG!", kertoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Tuumasta toimeen

Idean saatuaan Sohvi ja Minna eivät kauan aikailleet, vaan ryhtyivät etsimään eri puolilta K-ryhmää henkilöitä, jotka haluaisivat kertoa muille SDGeistä rennolla joulutervehdyksellä.

"Meillä on ihania työntekijöitä ja kaikki lähtivät heti innolla mukaan. Kuvasimme videotervehdykset puhelimella intrakäyttöön. Suurin osa videoista saatiin yhdellä otolla purkkiin ja niistä tuli välittömiä ja aitoja.", Sohvi ja Minna kertovat.

Joulukalenteri saa suuren suosion

Ensimmäinen luukku aukesi intrassa 30.11., jolloin rakentamisen ja talotekniikan kaupan vastuullisuuspäällikkö Jesse Mether kertoi, miten Kesko edistää SDG 1:tä, Ei köyhyyttä.

"Me K-ryhmässä luomme työtä ja hyvinvointia, niin kotimaassa kuin globaalisti”, kertoo Mether omalla videollaan ja toivottaa lopuksi joulun toivotuksiksi rauhaa ja rakkautta.

"Monta päivää kului siihen, että ihmiset pysäyttelivät minut käytävillä ja kehuivat joulukalenteri-ideaa. Tämä oli loistava tapa saada kiireiset ihmiset pysähtymään ja miettimään, mistä YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa on kyse", sanoo Jesse.

Päivä päivältä on edetty tavoitteesta toiseen ja nyt on enää kaksi luukkua avaamatta. Työ YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi jatkuu tästä eteenpäinkin.

"Aiomme jatkossa linkittää tekemisemme näihin tavoitteisiin. Esimerkiksi maaliskuussa julkaistavassa vuosiraportissamme kerromme, miten vastuullisuusohjelmamme liittyy YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. On hienoa, että YK on julkaissut nämä maailmanlaajuiset tavoitteet, jotka kuuluvat meille kaikille: valtioille, yrityksille, sijoittajille, kansalaisjärjestöille ja kaikille kansalaisille", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Takaisin ylös