Mikke Tolvanen ja Oskari Liikonen K-duuni-kilpailun voittajat

K-ryhmä etsi kesän ajan keskuudestaan Vuoden nuorta työntekijää ja Vuoden nuorten työllistäjää. Kumpaankin sarjaan tuli ehdotuksia yhteensä 233 kappaletta. 5.11. K-Team Päivillä vilppulalainen Mikke Tolvanen valittiin Vuoden nuoreksi työntekijäksi ja kotkalaisen K-supermarket Pookin kauppias Oskari Liikonen Vuoden nuorten työllistäjäksi
Iloiset K-duuni-kilpailun voittajat Mikke Tolvanen ja Oskari Liikonen

Mikke Tolvanen (17) oli kuluneena kesänä ensimmäistä kesää kesätöissä Tampereen Lielahden Intersportissa. Viiden viikon kesätyöpesti oli jatkoa koulun kuuden viikon työssäoppimisjaksolle.

Mikkeä K-duuni-kilpailun Vuoden nuoreksi työntekijäksi ehdottaneet perustelivat ehdotustaan muun muassa seuraavasti: ”Tosi fiksu ja ammattimainen nuoreksi pojaksi. Valloittaa iloisella olemuksellaan kaikki. Luotettava työntekijä.”

Mikke iloitsee saamastaan tunnustuksesta.

Ylöjärven uutisille antamassaan haastattelussa hän kertoo haluavansa olla kannustava esimerkki muille nuorille.

”Yrittämällä saavuttaa päämääränsä.” Mikke toteaa haastattelussa.  

Mikke on toisen vuoden merkonomiopiskelija ja kulunut kesä oli ensimmäinen kesä kaupan alalla.

”Olen tykännyt todella paljon ja tuntuu että olen löytänyt oman alani. Kauppiaaksi ryhtyminen ei tunnu mahdottomalta ajatukselta tulevaisuudessa”.

Mikke jatkaa opintojaan ja työskentelee opiskelujensa ohessa Intersport Lielahdessa. Koulun ja töiden ohella Mikke pelaa SM-tason lentopalloa Vilppulan Tähdessä.

Ensi viikolla tulevat TET-harjoittelijat

Kauppias Oskari Liikonen pyrkii aktiivisesti tarjoamaan erilaisia työmahdollisuuksia nuorille. Aivan nuorimmille hän tarjoaa Tutustu ja tienaa -harjoittelujaksoja ja työ- ja harjoittelujaksoja hivenen vanhemmille nuorille.

”Kesältä on jäänyt muutamia kesätyöntekijöitä tekemään viikonloppuja ja ensi viikolla tulee taas pari TET-harjoittelijaa, ” hän kertoo tämänhetkisestä tilanteestaan.

Kauppias Liikonen kertoo, että hänen periaatteenaan on kasvattaa nuoria ottamaan vastuuta omista töistään ja kokemuksen karttuessa laajemminkin esimerkiksi osastoilla.

”Jokaisesta työtehtävästä oppii ja niistä on hyötyä myöhemmässäkin elämässä. Tärkeää on myös oppia myönteistä asennetta työntekoa kohtaan,” Liikonen toteaa.

Kesän K-duuni –kilpailu oli jatkoa aikaisempien vuosien K-duuni- ja kesäduunikampanjoille. Miken lisäksi Vuoden nuori työntekijä –tittelistä kisasivat K-rauta Hämeenlinnassa työskennellyt Erik Majuri sekä Hanna Mosorin K-supermarket Pudasjärvestä. Muut Vuoden nuorten työllistäjä –tittelin finalistit olivat diplomikauppias Kari Auramo, K-supermarket Koivuhaka, Vantaa ja kauppiaspari Juha ja Petra Jylli, K-citymarket Puuvilla, Pori.

Takaisin ylös