K-ryhmällä Suomen laajin maksuton sähköautojen latauspisteverkosto

Sähkö- tai hybridiauton omistajat voivat ladata autonsa maksutta samalla, kun käyvät ostoksilla K-kaupassa. Lataus on maksutonta etäluettavan K-Plussa-kortin tai mobiilikortin haltijoille. Latauspisteiden rakentamista jatketaan edelleen. Latauspiste löytyy 23 eri kohteesta, joissa on yhteensä 80 latauspistettä.

Auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla tai mobiilikortilla ja on asiakkaalle maksutonta. K-Citymarketien, K-Supermarketien, K-Rautojen ja Neste K -liikenneasemien parkkipaikoilla olevilla latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaiken tyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään.

Kolmessa K-Citymarketissa asiakkaat voivat ladata autonsa puhtaalla aurinkoenergialla. Sähkö kaupan latauspisteisiin tulee kaupan katolle rakennetuista ja kiinteistön omaan käyttöön sähköä tuottavista aurinkovoimaloista. Nämä kaupat ovat K-Citymarket Tammisto Vantaalla, K-Citymarket Länsikeskus Turussa sekä K-Citymarket Kupittaa Turussa.

– Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa, K-ryhmän talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen kertoo.

Latauspisteverkosto laajenee tasaisesti

Neste K -liikenneasemille on vuoden 2017 aikana tulossa kymmeniä uusia sähköauton latauspisteitä valtateiden varsilla oleville liikenneasemille. Tavoitteena on seuraavien vuosien aikana asentaa sähköauton latauspisteet kaikille Neste K -asemille. K-Citymarketien parkkipaikoille rakennetaan vuosittain 10–15 uutta latausasemaa.

- Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kaikissa K-ryhmän kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa tehdään joko varaus tai rakennetaan ladattavien ajoneuvojen latauspiste. Keskon yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.

Sähköauton latauspisteet löydät täältä:

Turku
K-Citymarket Kupittaa
K-Citymarket Länsikeskus 

Tampere
K-Citymarket Turtola
K-Citymarket Lielahti
Neste K -liikenneasema, Teiskontie

Vantaa
K-Citymarket Tammisto 
K-Citymarket Koivukylä

Espoo
K-Rauta Merituuli

Kerava
K-Citymarket Kerava 

Tuusula
K-supermarket Hyrylä 

Sipoo
Neste K Sipoonlahti

Lahti
K-Citymarket Karisma 

Riihimäki
K-Citymarket Riihimäki

Mäntsälä
K-Citymarket Mäntsälä 
Neste K Mäntsälä

Salo
K-Citymarket Salo

Sastamala
K-Citymarket Sastamala

Orimattila
Neste K Tuuliharja

Kuopio
K-Citymarket Kolmisoppi
K-Citymarket Päiväranta

Oulu
K-Citymarket Kaakkuri 

Jyväskylä
Neste K Kirri

Kempele
Neste K Kempele Ouluntulli

 

Lisätietoja:
Otto Heinonen, tuottaja, Keskon päivittäistavarakauppa, puh. 050 566 2236

Takaisin ylös