Erilaisia K-duuneja – Kesätyö Keslogilla

K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä. K-kauppiaat ja Kesko työllistävät tänä kesänä yhteensä noin 5000 kesätyöntekijää. Elokuun loppuun asti etsitäänkin K-ryhmän vuoden Nuorta työntekijää K-duuni-kilpailussa. Kun kesätyöntekijöitä on valtava määrä, on joukossa myös mitä erilaisimpia työtehtäviä. Helsingin yliopistolla kemiaa opiskeleva Salla Niemonen on työskennellyt Keslogilla kerääjänä keväästä 2015 lähtien.
Olisiko Salla Niemonen K-ryhmän Vuoden nuori työntekijä? K-ryhmä etsii K-duuni-kilpailulla 31.8. asti Vuoden nuorta työntekijää ja Vuoden nuorten työllistäjää. Lue lisää jutusta.

Salla Niemonen hymyilee tyytyväisenä perjantaina puolilta päivin Hakkilassa. Hän tullut aikaisin aamuvuoroon töihin ja viikonloppu on alkamassa. Vaikka kesä vetää viimeisiään, niin Sallan K-duuni ei ole päättymässä.

”Tulin Keslogille töihin toukokuussa 2015, kun kaverini kannusti hakemaan. Työskentelin kesän vakituisena, jonka jälkeen hommat jatkuivat tarvittaessa töihin kutsuttavana syksyllä ja osa-aikaisena keväällä. Nyt kesän olen ollut taas vakituisena ja jatkan syksyllä osa-aikaisena. Tämä on loistava työpaikka opiskelijalle”, Salla iloitsee.

Perehdytys tärkeässä roolissa

Ennen Keslogille tuloa Salla on työskennellyt kahvilassa ja ruokakaupassa. Kaupassa työskentelyn jälkeen onkin ollut mielenkiintoista nähdä, mitä varaston puolella tapahtuu. Pienoisena yllätyksenä on tullut se, kuinka moniportainen prosessi varastotoiminta on kokonaisuudessaan.

”Aluksi oli paljon opeteltavaa ja kaikki oli uutta. Meillä oli kuitenkin alkuun kattava kahdeksan päivän perehdytys, josta oli paljon hyötyä. Opettelimme keräämistä, tutustuimme paikkoihin, tapasimme luottamusmiehiä ja juttelimme esimiesten kanssa.”

Salla kertoo viihtyneensä Keslogilla todella hyvin.

”Työssä on parasta joustavuus ja se ettei tarvitse istua paikallaan, vaan pääsee tekemään. Toki opiskelijalle myös raha on tärkeä elementti. Olenkin kokenut palkan päälle tulevat suorite- ja kannustelisät motivoiviksi.”

Työyhteisöstä löytyy kaiken ikäistä porukkaa ja myös sukupuolijakauma on melko tasainen, miehiä ehkä aavistuksen enemmän.

”Lähiesimieheni on mukava ja hänen kanssaan on helppo sopia asioista. Myös työkavereideni kanssa tulen hyvin juttuun, ja heihin olen päässyt tutustumaan töiden ohella.”

Vapaa-ajalla musiikkia ja frisbeegolfia

Vaikka työvuorot vaihtelevat viikon jaksoissa, niin Sallalla ei ole ollut ongelmia rytmin muuttamisen kanssa.

”Työajat vaihtelevat vuoroviikoin aamuvuorosta iltavuoroon. Yötöihin ei ketään pakoteta, enkä ole itse niitä tehnyt. Iltavuoroissa on yleensä paremmat keräilyerät, mutta itselleni mieluisampia ovat olleet ehkä aamuvuorot. Ne menevät nopeasti ja niiden jälkeen on koko päivä aikaa.”

Vapaa-ajalla Salla laulaa bändissä ja soittaa pianoa. Tällä hetkellä bändi soittaa covereita, mutta suunnitelmissa on siirtyä swing-musiikin puolelle. Kesällä Sallan voi bongata myös frisbeegolfkentältä.

Opiskeluita pari vuotta jäljellä

Valmistuminen Kemian opinnoista häämöttää parin vuoden päässä. Opiskelupaikkaa hakiessa Sallan muita vaihtoehtoja olivat kotieläintiede, biologia ja proviisorin koulutus.

”Luonnontieteet ja tutkiminen ovat aina kiinnostaneet minua, joten kemia tuntui luonnolliselta valinnalta. Opiskelu on vastannut aika pitkälti odotuksia. Parasta on ollut ehdottomasti labrakurssit, joita on noin neljäsosa kaikista kursseista”, Salla kertoo.

Kun valmistuminen koittaa, toiveissa ovat työt oman alan parissa.

”Unelma-ammattina olisi päästä tutkijaksi yksityiselle puolelle, minua kiinnostavat etenkin katalyytit ja epäorgaaninen kemia,” Salla kiteyttää.

Olisiko Salla Vuoden nuori työntekijä?

K-ryhmä etsii K-duuni-kilpailussa 31.8. asti Vuoden nuorta työntekijää ja Vuoden nuorten työllistäjää. Olisiko Salla sinusta Vuoden nuori työntekijä? Käy jättämässä oma ehdotuksesi täällä .

Kaikkien oman ehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 10 kpl 50 euron arvoisia K-lahjakortteja. Vuoden nuoren työntekijän ja Vuoden nuorten työllistäjän julkistamme 5.11. K-Team Päivillä Helsingissä.

 

 

 

Takaisin ylös