Erilaisia K-duuneja - Kesätyö rautakaupassa

K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä. K-kauppiaat ja Kesko työllistävät tänä kesänä yhteensä noin 5000 kesätyöntekijää. Kun kesätyöntekijöitä on valtava määrä, joukossa on myös mitä erilaisimpia työtehtäviä. Syksyllä ammattikorkeakouluopinnot Mikkelissä aloittava Samuli Välimäki on ollut kesätyöntekijänä K-rauta Palokassa Jyväskylässä.
Samuli Välimäki on tehnyt K-duunia kesän ajan Jyväskylän K-rauta Palokassa.

Huhtikuussa kesätyönsä aloittaneen Samuli Välimäen K-duuni alkaa olla loppusuoralla. Jäljellä on enää muutama vuoro, jonka jälkeen on edessä muutto Mikkeliin. Kesätyö löytyi TE-palveluiden Mol.fi-sivuston kautta, josta Samuli lähti etsimään myyntityötä. Aikaisempaa kokemusta myyntityöstä häneltä löytyi urheilukaupan puolelta, mutta rautakaupassa hän on ensimmäistä kertaa töissä. Samulilta löytyy kuitenkin kokemusta remontoimisesta ja hän kertoo olevansa etevä nikkaroija, joten täysin ummikkona ei tarvinnut töihin tulla.

”Olen työskennellyt kesän aikana raksa- ja työvälineosastoilla. Vaikka harrastuneisuutta löytyy, niin opeteltavaa on ollut paljon, etenkin tuotetiedon osalta. On kuitenkin ollut hauskaa oppia koko ajan uutta, mikä on tämän työn parhaimpia puolia”, Samuli kertoo.

Rento työporukka

Samuli on tehnyt läpi kesän täyttä työviikkoa K-raudassa ja kertoo viihtyneensä erittäin hyvin. Erityisesti työilmapiiri on miellyttänyt, minkä Samuli kertoo olevan hänelle sosiaalisena ihmisenä tärkeää.

”Meillä on tosi mukava työporukka ja hyvää äijämeininkiä”, Samuli naurahtaa.

Myös kauppias Jari Kaurila saa kehuja.

”Pidin siitä, että esimies on lähellä työntekijöitä ja käskyt eivät tule jostain norsunluutornista. Meillä kauppias oikeasti tietää mitä työntekijät tekevät ja minkälaista työmme on, johon hän osaa suhteuttaa päätökset. Jari on ollut mahtava tyyppi”, Samuli kiteyttää.

Rautakauppatöiden ohella Samuli on tehnyt kesällä myös ravintolan ovimiehen hommia, mutta ongelmia jaksamisen kanssa ei ole ollut.

”Kyllä nuorimies jaksaa! Urheilen myös paljon vapaa-ajalla, mikä antaa energiaa”, Samuli kertoo.

Yrittäjyys kiinnostaa

Syyskuussa Samulia odottavat uudet haasteet liiketalouden opintojen parissa. Rautakaupassa työskentely opintojen ohella Mikkelissä kiinnostaisi, mutta työpaikkaa ei ole ainakaan vielä löytynyt. Tulevaisuudessa Samulia kiinnostaa yrittäjän työ, mutta uraa K-kauppiasyrittäjänä hän ei ole vielä suunnitellut.

”Mikään ei ole kuitenkaan pois suljettua, joten pidän ovet avoimena”, Samuli lopettaa.

Olisimo Samuli Vuoden nuori työntekijä?

K-ryhmä etsii K-duuni-kilpailussa 31.8. asti Vuoden nuorta työntekijää ja Vuoden nuorten työllistäjää. Olisiko Samuli sinusta Vuoden nuori työntekijä? Käy jättämässä oma ehdotuksesi täällä .

Kaikkien oman ehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 10 kpl 50 euron arvoisia K-lahjakortteja. Vuoden nuoren työntekijän ja Vuoden nuorten työllistäjän julkistamme 5.11. K-Team Päivillä Helsingissä.

Takaisin ylös