Kesko ostaa Fresks-konsernin vahvistaakseen markkina-asemaansa rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Ruotsissa

Kesko-konserniin kuuluva K-rauta AB on sopinut ostavansa Fresks-konsernin, joka on merkittävä toimija Ruotsin rautakaupassa. Fresks-konserni on suurin jäsen XL Bygg -ketjussa. Kauppa toteuttaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan toimialan kasvustrategiaa Pohjois-Euroopassa. Samalla se vahvistaa merkittävästi Keskon markkina-asemaa Ruotsissa, erityisesti kasvavassa ammattirakentajien asiakassegmentissä.  

Keskon strateginen tavoite rakentamisen ja talotekniikan kaupassa on markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa ja kannattavuuden parantaminen kaikissa toimintamaissa. Vahvistaakseen merkittävästi markkina-asemaansa Ruotsissa Kesko on päättänyt ostaa Fresks-konsernin Litorinalta, Oscarson Investiltä ja yhtiön johdolta. Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton kauppahinta on noin 200 milj. euroa.  

Yrityskaupan myötä Keskon omistukseen siirtyy Fresks-konserni, jolla on 33 myymälää ja vahva markkina-asema Ruotsissa. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa pieniä ja keskisuuria remontointiin keskittyviä yritysasiakkaita. Fresks-konsernin pro forma liikevaihto oli viime vuonna 205 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen pro forma käyttökate 18 miljoonaa euroa.

”Rakentaminen ja remontointi siirtyvät Pohjois-Euroopassa entistä enemmän ammattilaisten tehtäväksi. Fresks-konsernin osto nostaa meidät Ruotsin johtavien rautakauppatoimijoiden joukkoon ja tekee meistä samalla merkittävän toimijan yritysasiakaskaupassa. Fresks-konsernin toiminnot täydentävät hyvin nykyisiä Ruotsin rautakauppatoimintojamme sekä tarjoavat huomattavat mittakaava- ja synergiaedut. Ruotsin rautakauppamarkkinassa on käynnissä rakennemuutos ja nyt toteutettava kauppa vahvistaa asemaamme konsolidoituvassa markkinassa. Jatkamme rautakaupan ja teknisen tukkukaupan kehittämistä kasvustrategiamme mukaisesti Pohjois-Euroopassa”, toteaa Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimijoita, ja sillä on toimintaa kahdeksassa maassa. Vuonna 2018 rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan pro forma vähittäismyynti Pohjois-Euroopassa oli yhteensä 4,9 miljardia euroa.  

Kaupan toteutuminen edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä. 

Lisätietoja:
Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen
Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi
Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, rakentamisen ja talotekniikan kauppa, puh. 040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös