Kesko vahvistaa edelleen Norjassa Byggmakker-ketjuaan ostamalla Sørbøn vähittäiskaupparyhmän rautakauppatoiminnot

Kesko Oyj:n tytäryhtiö Byggmakker on sopinut ostavansa Sørbø Trelast AS:n ja Tau & Jørpeland Bygg AS:n rautakauppatoiminnot. Kauppaan sisältyy kaksi Byggmakker-myymälää ja myös yritysasiakkaita palveleva logistiikkakeskus. Ostettavien liiketoimintojen pro forma -myynti oli yhteensä noin 24 milj. euroa vuonna 2017. Nyt sovitun kaupan ja kesäkuussa julkistettujen Gipling AS:n ja Skattum Handel AS:n yritysostojen jälkeen Byggmakker-ketju operoi yhteensä 32 Byggmakker-myymälää, mikä mahdollistaa kasvun ja kannattavuuden parantamisen Norjassa.

Byggmakker on Norjan johtavia rautakauppatoimijoita. Byggmakker vahvistaa nyt toimintaansa ostamalla Sørbøn vähittäiskaupparyhmän rautakauppatoiminnot. Kauppaan sisältyvät Byggmakker Sørbø Trelast -myymälä ja yritysasiakkaita palveleva logistiikkakeskus Stavangerissa sekä Byggmakker Strand -myymälä Jørpelandissa. Yhtiön harjoittama rakentamisliiketoiminta ei sisälly kauppaan.

”Tämä kauppa on jälleen uusi johdonmukainen askel Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan strategian toteuttamisessa Norjassa. Ostimme aiemmin tänä vuonna kaksi maan suurinta Byggmakker-vähittäismyyjää, Gipling AS:n ja Skattum Handel AS:n. Nyt julkistetun kaupan myötä vahvistamme liiketoimintaamme Norjan lounaisosissa”, toteaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Sørbøn vähittäiskaupparyhmä työllistää lähes 100 alan ammattilaista Stavangerin alueella. Ostettavien toimintojen pro forma -käyttökate vuonna 2017 oli 2,1 milj. euroa.

Keskon strategisena tavoitteena rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla on kannattavuuden ja markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa. Toimialalla on toimintaa kahdeksassa maassa. Norjassa se operoi 65 Byggmakker-myymälää, joista yrityskaupan jälkeen 33 toimii kauppiasliiketoimintamallilla ja 32 Byggmakker-ketjun operoimina.

Kaupan toteutuminen edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. 

Lisätietoa:
Jorma Rauhala, rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen, puh. 010 5322 211, jorma.rauhala@kesko.fi
Jessica Diktonius, viestintäjohtaja, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa, puh. 040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös