Keskon ja Heinon Tukun yrityskaupan käsittely jatkuu markkinaoikeudessa

Kesko kertoi toukokuussa ostavansa Heinon Tukku Oy:n perheyhtiö Tukkuheino Oy:ltä ja henkilöomistajilta. Kaupan toteutumisen kerrottiin edellyttävän Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen toteutumista. KKV on tänään tehnyt markkinaoikeudelle esityksen kaupan kieltämisestä, ja yrityskaupan käsittely jatkuu markkinaoikeudessa.

KKV perustelee esitystään sillä, että toteutuessaan yrityskauppa vähentäisi merkittävästi kilpailua päivittäistavaroiden myynnissä foodservice-asiakkaille.

”Foodservice-markkina on Suomessa erittäin pirstaloitunut ja kilpailtu. Meidän näkemyksemme mukaan yrityskaupan myötä tarjonta kasvavassa foodservice-markkinassa monipuolistuu. Toteutuessaan yrityskauppa tuo merkittäviä hyötyjä Kespron ja Heinon Tukun asiakkaille ja tavarantoimittajille eli se kehittää koko toimialaa. Foodservice-liiketoiminnan kehittäminen on keskeisessä roolissa Keskon päivittäistavaratoimialan strategiassa”, päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli toteaa.

Keskon ja Heinon Tukun yrityskaupan käsittely jatkuu markkinaoikeudessa, ja ratkaisua asiaan odotetaan kolmen kuukauden kuluessa.

Lisätietoja:

Ari Akseli, toimialajohtaja, päivittäistavarakauppa, puh. 010 532 3490
Mika Majoinen, lakiasiainjohtaja, puh. 010 532 2206
K-ryhmän viestinnän päivystys (ma-pe 8-16), puh. 010 535 0200, viestinta@kesko.fi 

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös