K-ryhmän vähittäismyynti Lounais-Suomessa oli 991,4 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 24.10.2019 K-ryhmän vähittäismyynti Lounais-Suomen alueella tammi-syyskuussa oli 991,4 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 3,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 708,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 214,4 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 9,6 %. Autokaupan myynti oli 68 miljoonaa euroa.

Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Ahvenanmaan maakunnat.

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa K-ryhmän myynti oli yhteensä 705,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 488 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 3,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 157,2 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 13,2 %.

Turussa uudistettiin K-Supermarket Runosmäki ja K-Market Verkahovi.  Salossa syyskuussa uudistettiin K-Market Pahkavuori ja Liedossa K-Market Ilmarisen uudistus on valmis marraskuussa. Oripäähän nousee uusi K-market ja se avataan kesällä 2020. Ruskon K-Marketiin tehdään laajennustöitä ja työ on valmis ensi kesänä.

Satakunta

Maakunnassa K-ryhmän kokonaismyynti oli 253,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,8 %. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 188,2 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 2,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 57,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 0,9 %.

Kesäkuussa avattiin Porin Sampolaan täysin uusi K-Market Itätuuli. Porissa uudistettiin lokakuussa K-Market Otavankatu. Nakkilassa on tehty mittavat uudistustyö K-Supermarket Onnipekkaan ja siellä juhlitaan avajaisia lokakuun lopulla.

K-Lataus-verkosto laajenee

K-ryhmällä on latausasemia jo yli 65 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen latausverkoston rakentaminen jatkuu edelleen, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkostossa on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. www.k-lataus.fi

Lounais-Suomen alueelta löytyy 10 K-Lataus-asemaa. Niistä neljä on Turussa, kaksi Salossa, kaksi Paimiossa ja yhdet Maskussa sekä Uudessakaupungissa.

Lisätietoja: Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Olli Setänen, puh. 0500 536 421

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös