K-ryhmän vähittäismyynti Itä-Suomen alueella oli tammi-syyskuussa 807,5 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 24.10.2019 K-ryhmän vähittäismyynti oli Itä-Suomen alueella tammi-syyskuussa yhteensä 807,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 544,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 1,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 240,4 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynti oli 22,5 miljoonaa euroa.

K-ryhmän Itä-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Karjala.

Pohjois-Savo

Pohjois-Savon kokonaismyynti oli 299,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 189,6 miljoonaa euroa ja siinä oli pientä kasvua. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 102,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,5 %.

”Päivittäistavarakaupan sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupan lisäksi maakunnassa tehdään nyt myös vähittäisautokauppaa. Riistavedellä on menossa K-Market Riistaherkun uudistus, joka valmistuu marraskuun puolessa välissä.”, kertoo aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Pohjois-Karjala

Maakunnassa kokonaismyynti oli 179,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,9 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 125,7 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 1,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kävi 47,5 miljoonalla eurolla.

Etelä-Savo

Etelä-Savossa K-ryhmän kokonaismyynti oli 158,8 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 112,2 miljoonaa euroa ja se oli viime vuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli 46,6 miljoonaa euroa.

Etelä-Karjala

Etelä-Karjalassa myynti yhteensä oli 169,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 7,2 %. Päivittäistavarakaupassa myynti oli 117,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 43,4 miljoonaa euroa.

”Lappeenrannassa K-Market Mattilassa juhlitaan tänään täydellisen uudistuksen läpikäynyttä kauppaa”, iloitsee aluejohtaja Jari Kuosmanen.

K-Lataus-verkosto laajenee

K-ryhmällä on latausasemia jo yli 65 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Valtakunnallisen latausverkoston rakentaminen jatkuu edelleen, ja tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkostossa on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. www.k-lataus.fi

”Itä-Suomen alueella on kahdeksan K-Lataus-asemaa, kaksi Kuopiossa, yksi Leppävirralla, yksi Joensuussa, yksi Imatralla ja kolme Lappeenrannassa” Jari Kuosmanen ynnää.

Lisätietoja: Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen, puh. 050 368 7980

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös