Pirkka bataattiranskalaisille Kultainen Pippuri -palkinto

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 26.1.2018

Iltalehden elintarvikekilpailu Kultainen Pippuri palkitsi perjantaina 26.1. vuoden parhaita elintarvikkeita kuudessa eri kategoriassa: Arjen helpottaja, Vuoden innovaatio, Vuoden herkku, Vuoden välipala, Leipurin apuri ja Arjen luksus.

Pirkka bataattiranskalaiset ylsivät voittoon Arjen helpottaja 2018 -kategoriassa. Kategorian voittaja ratkesi Iltalehden lukijoiden äänestyksessä.

”Olemme todella otettuja palkinnosta! Hienoa, että tuotteesta on tullut suomalaisten arkiruokapöytien suosikki”, kertoo leivän ja ruokapakasteiden osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola K-ryhmän päivittäistavarakaupasta.

Muut Arjen helpottaja 2018 -kategorian finalistit olivat Kariniemen Pling kanapekoni, Uncle Ben’s valmisriisi, Eskimo Eko paistopussi ja Aito Kaurajuoma mustikka.

Pirkka bataattiranskalaiset valittiin myös marraskuussa 2017 K-Ruoka Awardseissa asiakkaiden äänillä Vuoden Pirkka-tuotteeksi.

Bataattiranskalaisten rinnalle toivottu gluteeniton vaihtoehto
Pirkka bataattiranskalaiset ovat olleet supersuosittuja, siitä lähtien kun ne tulivat myyntiin. Ne jopa hetkellisesti loppuivat kaupoista ensimmäisten viikkojen aikana. Eniten asiakaspalautetta tuotteesta on tullut siitä syystä, että ranskalaiset eivät ole olleet gluteenittomia.

”Päätimme toteuttaa asiakkaidemme toiveen ja nyt voimme ylpeänä ilmoittaa, että lanseeraamme bataattiranskalaisten rinnalle gluteenittomat bataattilohkot, ne tulevat myyntiin K-kauppoihin helmikuun aikana”, paljastaa Nirhola.

Kultainen Pippuri -finalistien joukossa myös muita Pirkka-uutuuksia
Pirkka saaristolaiskalapihvi ylsi viiden parhaan joukkoon Vuoden innovaatio -sarjan finaalissa. Pirkka saaristolaiskalapihvi on ekologinen vaihtoehto ruokapöytään. Saaristolaiskalapihvit valmistetaan kestävää kalastusta edistävän Lähikalahankkeen lahnasta ja on siten kiertotaloutta edistävä teko.

Leipurin apurin tittelistä mukana kisaamassa oli Pirkka säädettävä uunivuoka. Tuotteen saa säädettyä helposti sopivaksi uunin koon sekä valmistettavan ruoan tai leivonnaisen mukaan.

Vuoden herkun tittelin finalistien joukkoon ylsivät Pirkan valmiit murupaistoainekset. Näiden pakasteena myytävien paistoainesten avulla perinteinen murupaistos syntyy käden käänteessä: ainekset kaadetaan vuokaan ja laitetaan uuniin. Tuotteesta löytyy kolme makuvaihtoehtoa: omena-kaneli, puutarhamarjat ja raparperi-mansikka.

Näissä kategorioissa voittajat valitsi Kultainen Pippuri -tuomaristo, jonka jäseninä toimivat Marttaliitto ry:n pääsihteeri Marianne Heikkilä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto, kokki Pekka Terävä, kokki Hans Välimäki ja Pippuri.fi:n toimittaja Eeva Paljakka.

Lisätietoja:

Tiina-Liisa Nirhola leivän ja ruokapakasteiden osto- ja myyntipäällikkö, K-ryhmän päivittäistavarakauppa, puh. 040 312 2003
Minttu Tirkkonen, viestintäpäällikkö, K-ryhmän päivittäistavarakauppa, puh. 050 350 4937

K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.
K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Takaisin ylös