K-Market lahjoittaa yli 10 000 euroa helsinkiläisille nuorille

K-Market lahjoittaa lyhentämättömänä Lähiöfest2017-tapahtumien tuotot, 10 277 euroa, Helsingin kaupungin nuorten Ruuti-toimintaan. Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar kiittää lahjoituksesta ja pitää sitä tärkeänä nuorten osallistumisen tukemisena.

K-Market oli mukana syyskuun viimeisellä viikolla järjestetyssä Lähiöfest2017-tapahtumassa yhtenä pääyhteistyökumppanina. K-Marketin tavoitteena oli herätellä suomalaisia pohtimaan uudella tavalla lähiöiden sekä lähikauppojen roolia ja tulevaisuutta. 

Festivaaliviikonlopun aikana Vuosaaren lukion tiloihin perustettu K-Marketin pop-up-ravintola Safka herätti valtavasti kiinnostusta. Safka oli auki kahtena päivänä ja ravintolassa vieraili noin 2000 kävijää. Tämän lisäksi K-Market oli mukana Lähiöfest2017-tapahtuman neljällä tapahtumatorilla.

”Haluan kiittää Helsingin kaupunkia, Lähiöfest2017-tapahtuman tuottajia sekä kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistivat pop-up-ravintolan ja tapahtumatorien järjestämisen”, kertoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

Viikonlopun kaikki tuotot, yhteensä 10 277 euroa lahjoitetaan lyhentämättömänä Ruuti-toiminnan kautta helsinkiläisille nuorille. Lisäksi ravintolasta ylijääneet ruoat lahjoitettiin Pelastusarmeijan ruoanjakeluun.

Apulaispormestari Razmyar: ”Tärkeä lahjoitus nuorten osallistumiselle”
Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan asioista vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar iloitsee lahjoituksesta.

”Olemme Helsingin kaupungilla hyvin iloisia tästä lahjoituksesta, joka tukee tärkeää nuorten Ruuti-toimintaa. Ruuti on kaikille helsinkiläisille nuorille ja sen avulla nuoret pääsevät mukaan vaikuttamaan omaan kaupunkiinsa. Kiitämme lämpimästi K-Marketia!” apulaispormestari Nasima Razmyar sanoo.

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä, jossa nuoret voivat vaikuttaa ja tehdä Helsingistä paremman kaupungin. Nuoret on otettu huomioon myös kaupungin uudessa strategiassa.

”Helsingin kaupunki on päättänyt, että pidämme jokaisen nuoren mukana ja ehkäisemme syrjäytymistä. Ruuti-toiminnan avulla voimme tukea nuorten osallisuutta ja toimijuutta”, Razmyar kertoo.

Lähiöfest2017 kokosi eri toimijat samaan tapahtumaan
Syyskuun viimeisellä viikolla järjestetty Lähiöfest2017 oli Suomen suurin lähiöihin keskittynyt kaupunkitapahtuma. Tapahtuman vastaavana tuottaja toimi Egnahem media Oy, jonka aloitteesta lähiöfestivaali on saanut alkunsa Vantaan Mikkolassa vuonna 2015 nimellä Our House 2015.

Helsingissä tapahtuma kasvoi yhteensä kymmeneen lähiöön ja kaupunginosaan: Vuosaareen, Malmille, Kontulaan, Pohjois-Haagaan, Kannelmäkeen, Herttoniemenrantaan, Jakomäkeen, Lauttasaareen, Siltamäkeen ja Kalasatamaan.

Tapahtuma toteutettiin yhteistyömallilla, jossa julkisen sektorin toimijat, yritykset, yliopistot, yleishyödylliset organisaatiot sekä vapaat toimijat toimivat aktiivisina sisällöntuottajina. Yhteistyömalli mahdollisti uudenlaisia projekteja, kuten K-Marketin Safka-ravintolan.


Lisätietoja:
Ruuti-toiminta 

K-Market ja lähiöfest  

Lähiöfest2017

K-Market: Minttu Tirkkonen, Viestintäpäällikkö, 050 350 4937, minttu.tirkkonen@kesko.fi

Lähiöfest2017: Katja Lindroos, vastaava tuottaja, 050 354 1411, katja@lahiofest.fi

Helsingin kaupunki: Apulaispormestari Nasima Razmyar, apulaispormestarin erityisavustaja Hanna Isbom, puh. 050 413 8299, hanna.isbom@hel.fi

K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa, lähellä jokaista suomalaista. K-Marketissa kaikki hyvä on lähellä, asioiminen on helppoa ja nopeaa sekä palvelu ystävällistä. K-Marketin kauppias luo valikoiman ja palvelut omien asiakkaiden toiveiden mukaisesti, joten jokainen K-Market on lähialueensa asiakkaiden näköinen. Kaupassa on asiakkaille sopiva monipuolinen valikoima, kattavat palvelut sekä luotettava kilpailukykyinen hintataso. www.k-market.fi.

 

Takaisin ylös