Ruokakauppias-blogit

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Lue lisää: https://www.kesko.fi/ruokakauppias

Valmistunut K-Ruokakauppiasvalmennuksesta

Maija Rautakorpi | 06.08.2019

Nyt voin sanoa, että on mahtava tunne! Valmennus alkoi 2018 helmikuussa ja todistukset jaettiin toukokuussa 2019. Alussa valmennuksen kesto kuulosti alussa pitkältä, mutta loppujen lopuksi se meni todella nopeasti.

En voi liikaa korostaa sitä, että tehtävien tekeminen tulee aloittaa ajoissa. Tätä korostetaan valmennuksen puolesta ja tukena on tehtävien aikatauluttaminen, ennen kaikkea itseään varten. Minä annoin itselleni alussa aikaa, kun viimeksi käytännön tekemisestä oli kulunut jo aikaa. Pidin tärkeänä, että opin päivittäisen perustekemisen hyvin ja sitä kautta osaan myös analysoida tehtäviä laaja-alaisemmin. Toisaalta strategiani toimi, mutta kiire kuitenkin tuli. Yhtenä jälkiviisautena voin todeta, että kaupan maailmassa ei tule sellaista hetkeä, jolloin ei olisi mitään ylimääräistä. Kaupan alalla mennään sesongista toiseen ja lisäksi tulee tasaiseen tahtiin erilaisia ketjun kampanjaviikkoja. On siis turha tuudittautua siihen, että töiden puolesta tulisi olisi sopiva rako, jolloin olisi aikaa keskittyä tehtäviin. Ja toisaalta juuri sesongit ja kampanjaviikot olivat parhaita hetkiä tehdä myymälässä toteutettavia tehtäviä.

Valmennus on minusta rakennettu hyvin ja selvästi mietitty tueksi tulevaa kauppiasuraa varten. Kävin jokaisen tehtävän kasvattaja kauppiaan kanssa läpi keskustellen. Ja juuri nämä keskustelut olivat niitä kaikkein antoisimpia. Monesti juttu lähti rönsyilemään ja sain kuulla valtavan määrän hiljaista tietoa, kokemuksia, epäonnistumisia ja ennen kaikkea onnistumisia. Tämän lisäksi haastattelin tehtäviin liittyen henkilöstöä, myyntiedustajia sekä menekinedistäjiä. Monesti sain huomata, että alkuperäinen ajatukseni oli suppea ja hyödyllistä tietoa on paljon tarjolla juuri niiltä, jotka asian kanssa työskentelevät päivittäin. Tätä kautta pääsin syventymään teoriasta käytäntöön.

Minulla oli valmennuksen aikana kaksi kasvattajakauppiasta. Aloitin valmennukseni K-citymarket Hämeensaaressa A-J Kiven kasvattina ja siirryin marraskuussa 2018 K-supermarket Okeroisiin Mikko ja Jenni Artiman oppiin.  Olen äärimmäisen kiitollinen molemmille kasvattajakauppiailleni ja heidän henkilökunnalleen. Kummatkin kauppiaat ovat olleet alusta asti avoimia omasta liiketoiminnastaan ja pitäneet tärkeänä sitä, että saan mahdollisimman laajan kokemuksen kaupan eri toiminnoista. Molemmat ovat myös osanneet puskea minua pois omalta mukavuusalueeltani ja antaneet haasteita ja sitä kautta tärkeitä kokemuksia. Molemmissa harjoittelukaupoissa myös koko henkilökunta on ollut täysillä mukana valmennuksessa ja ammentaneet omaa tietotaitoaan tekemisessä. Teoriassa moni asia vaikuttaa helpolta, mutta vasta käytännössä kokonaisuus kirkastuu. On ollut myös antoisaa nähdä kahden eri kauppiaan tapaa toimia ja pyörittää menestyvää yritystä. Saman asian voi tehdä kahdella eri tavalla ja samaan aikaan itselle muodostuu jo kolmas ajatus. Hienoa tässä on se, että jokainen kauppias saa olla oman itsensä näköinen, mutta hyvät ja toimivat ideat kannattaa kerätä takataskuun niin kauan kuin tästä vierihoidosta vielä pääsee nauttimaan.

Varsinainen valmennukseni on nyt ohi, mutta oppiminen jatkuu töissä. Jokainen päivä ja viikko tuo uutta ja kokemusta. Valmennuksella opittuja teoria-asioita pääsee käytännössä toteuttamaan ja kasvattajakauppiaan tuki on koko ajan käden ulottuvilla. Valmennuksen päättävä loppukeskustelu vahvisti omaa uskoa tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja antoi myös haaveille suuntaa omasta kaupasta sen toiminnasta. Aika kuluu nyt töitä tehden, perheen ja harrastusten parissa. Taustalla on kuitenkin se malttamaton odotus, milloin pääsen kertomaan todellisia uutisia.

Viimeisimmät postaukset
Kaupan arkea koronan aikana
24.04.2020 08:30
Blogiarkisto
Takaisin ylös