KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 20.02.2017 KLO 9.00 (1/4)

 

KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

 

Kesko Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pide­tään maanantaina 3.4.2017 klo 13.00 alkaen Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa, Messuaukio 1, Helsinki (Kokoustamon sisäänkäynti). Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänilippujen jakaminen alkavat klo 12.00.

 A. Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

  1. Kokouksen avaaminen
     
  2. Kokouksen järjestäytyminen
     
  3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen
     
  4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
     
  5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelo
     
  6. Pääjohtajan katsaus
     
  7. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen
     
  8. Tilinpäätöksen vahvistaminen
     
  9. Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen

 

Hallitus ehdottaa, että vuodelta 2016 vahvistetun taseen perusteella jaetaan 2,00 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka osingonmaksun täs­mäytyspäivänä 5.4.2017 on merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakas­luetteloon. Osingonmaksun täsmäytyspäivänä yhtiön hallussa oleville omille osakkeille ei makseta osinkoa. Hallitus ehdottaa osingon maksupäiväksi 12.4.2017.

 

  1. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle
     
  2. Hallituksen jäsenten palkkioista ja kulujen korvausperusteista päättäminen

 

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yhteensä yli 10 % Kesko Oyj:n osakkeiden tuotta­masta äänimäärästä, ovat ilmoittaneet yhtiölle tulevansa ehdottamaan varsinaisessa yh­tiökokouksessa, että hallituksen jäsenten palkkiot ja kulujen korvausperusteet pää­tettäisiin pitää ennallaan. Palkkiot ja kulujen korvausperusteet ovat seuraavat:

Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 80 000 euroa, hallituksen varapu­heenjohtajalle 50 000 euroa ja hallituksen jäsenille 37 000 euroa. Kokouspalkkiona halli­tuksen ja sen valiokunnan kokouksesta maksetaan 500 euroa kokoukselta, kuitenkin si­ten, että valiokunnan puheenjohtajalle, joka ei ole hallituksen puheenjohtaja tai varapu­heenjohtaja, maksetaan valiokunnan kokouspalkkiona 1 000 euroa kokoukselta. Hallituk­sen jäsenten päiväraha maksetaan ja matkakustannukset korvataan Keskon matkustus­säännön mukaisesti.

 

  1. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

 

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yhteensä yli 10 % Kesko Oyj:n osakkeiden tuotta­masta äänimäärästä, ovat ilmoittaneet yhtiölle tulevansa ehdottamaan varsinaisessa yh­tiökokouksessa, että hallituksen jäsenmääräksi päätettäisiin nykyinen seitsemän (7).

  1. Hallituksen jäsenten valitseminen

 

Yhtiöjärjestyksen 4 §:n mukaan hallituksen jäsenten toimikausi kestää kolme (3) vuotta siten, että toimikausi alkaa vaalin suorittaneen yhtiökokouksen päätyttyä ja päättyy kolmanneksi (3.) seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Varsinaisissa yhtiökokouksissa 13.4.2015 ja 4.4.2016 päätettiin hallituksen jäsenmääräksi seit­semän (7). Varsinaisessa yhtiökokouksessa 13.4.2015 valittiin hallitukseen seitsemän (7) jäsentä yhtiöjärjestyksen mukaisiksi toimikausiksi, jotka päättyvät vuonna 2018 pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen päät­tyessä. Tuolloin valitut hallituksen jäsenet ovat kauppias Esa Kiiskinen, kauppatieteiden maisteri Tomi Korpisaari, kauppias Toni Pokela, eMBA Mikael Aro, kauppatieteiden maisteri Matti Kyytsönen, kauppatieteiden maisteri Anu Nissinen ja oikeustieteen kandidaatti, LL.M. Kaarina Ståhlberg.

Korpisaari ja Ståhlberg erosivat yhtiön hallituksen jäsenyydestä 1.3.2016 alkaen. Yhtiökokous 4.4.2016 valitsi Korpisaaren ja Ståhlbergin tilalle vuonna 2018 pidettävän varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka diplomikauppias, kauppateknikko Matti Naumasen ja KTM, toimitusjohtaja Jannica Fagerholmin.

 

  1. Tilintarkastajan palkkiosta ja kulujen korvausperusteista päättäminen

 

Hallituksen tarkastusvaliokunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että tilintarkastajalle makse­taan palkkio ja kulujen korvaus yhtiön hyväksymän laskun mukaan.

 

  1. Tilintarkastajan valitseminen

 

Hallituksen tarkastusvaliokunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan tilintarkastusyhteisö PricewaterhouseCoopers Oy. Jos yhtiö valitaan Keskon tilintarkastajaksi, PricewaterhouseCoopers Oy on ilmoittanut, että päävastuullisena tilintarkastajana tulee toimimaan KHT Mikko Nieminen.

  1. Lahjoitukset yleishyödyllisiin tarkoituksiin

 

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous päättäisi valtuuttaa hallituksen päättämään vuonna 2018 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka yhteensä enintään 300 000 eu­ron suuruisista lahjoituksista yleishyödyllisiin tai niihin rinnastettaviin tarkoituksiin sekä valtuuttaa hallituksen päättämään lahjoitusten saajista, käyttötarkoituksista ja muista lahjoitusten ehdoista.

 17.  Kokouksen päättäminen


B.  Yhtiökokousasiakirjat

 

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat päätösehdotukset sekä tämä kokouskutsu ovat saatavilla Kesko Oyj:n internet-sivuilla osoitteessa www.kesko.fi/yhtiokokous. Kesko Oyj:n tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskerto­mus ovat saatavilla mainituilla internet-sivuilla 10.3.2017. Päätösehdotukset ja muut edellä mainitut asiakirjat ovat myös saatavilla yhtiökokouksessa ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille. Yhtiökokouksen pöytäkirja on osakkeenomistajien nähtävillä edellä mainituilla internet-sivuilla viimeistään 17.4.2017 alkaen.

 

 C. Ohjeita kokoukseen osallistujille


  1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

 

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on 22.3.2017 rekisteröitynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osak­keet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokouk­seen, tulee ilmoittautua yhtiölle viimeistään 29.3.2017 klo 16, mihin mennessä ilmoittautu­misen on oltava perillä yhtiössä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua

 

  1. internet-sivujen kautta osoitteessa www.kesko.fi/yhtiokokous noudattaen siellä annettuja oh­jeita
  2. sähköpostitse osoitteeseen keskoyhtiokokous@kesko.fi
  3. puhelimitse numeroon 01053 23211 (maanantaista perjantaihin klo 9-16)
  4. faksilla numeroon 01053 23421, tai
  5. kirjeitse osoitteella Kesko Oyj/Konsernin lakiasiat, PL 1, 00016 Kesko.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus/Y-tun­nus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja henkilötunnus. Henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

 

  1. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

 

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osak­keiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon 22.3.2017. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomis­taja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osa­kasluetteloon viimeistään 29.3.2017 klo 10 mennessä. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkei­den osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuuden­hoitajaltaan osakasluetteloon rekisteröitymistä, valtakirjan antamista ja yhtiökokoukseen osallistumista koskevat ohjeet. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallin­tarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.

 

  1. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

 

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muutoin luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomista­jaa. Jos osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yh­teydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomista­jaa.

Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan alkuperäisinä edellä mainittuun osoitteeseen ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

 

  1. Muut tiedot

 

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Kesko Oyj:llä on kokouskutsun julkistuspäivänä yhteensä 31 737 007 A-osaketta ja 68 282 745 B-osaketta eli yhteensä 100 019 752 osaketta. A-osakkeilla on yhteensä 317 370 070 ääntä ja B-osakkeilla yhteensä 68 282 745 ääntä eli osakkeilla yhteensä 385 652 815 ääntä.

 

Helsingissä 1.2.2017

 

KESKO OYJ

HALLITUS

 

 

Lisätietoja antaa johtaja Anne Leppälä-Nilsson, puh. 010 53 22347.

 

Kesko Oyj

 

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

 

Takaisin ylös